Negen keer griezelen aan de kust

© iStockphoto

Halloweenoptochten, een griezelige mountainbiketocht, doodleuke workshops, een Zombie Race en nog veel meer engs. Negen redenen om Halloween te gaan vieren aan de Belgische kust.

1. Halloweenstoet in De Panne op dinsdag 31 oktober

Vanaf 20 uur toont De Panne zijn duistere kantjes. Volg het parcours en ontmoet drummende geesten en gekke fantomen, zie een brandend spookschip, een Cirq Sabat-show en vuurwerk om de griezels te verjagen. Geniet ondertussen van hartverwarmende chocolademelk, pompoensoep en lekkere sprot.

2. Halloween mountainbiketoertocht in Koksijde op vrijdag 27 oktober

In Koksijde-Oostduinkerke wordt een week lang Halloween gevierd. De spits wordt afgebeten op vrijdag 27 oktober met een Halloween Mountainbike tocht van 27 of 39 km, een avondactiviteit met een griezelig Halloweensfeertje. Van 28 oktober tot en met 5 november loop je op het strand van Sint-Idesbald verloren in een duizend vierkante meter groot doolhof en jagen griezelige figuren je de stuipen op het lijf. In Sint-Idesbald kan je op dinsdag 31 oktober pompoenen uithollen en versieren onder het toeziend oog van steltenlopers en een drakenhoeder. Diezelfde dag is er om 19 u een Grote Halloweenstoet met animatie, muziek en vuurwerk. Aansluitend ga je naar het strand van Sint-Idesbald voor de heksenverbranding en voor een spetterend vuurwerk.

3. Halloweenoptocht in Nieuwpoort op dinsdag 31 oktober

Op de dag dat de wereld Halloween viert kan je in Nieuwpoort aan twee huiveringwekkende wandeltochten met griezelige en luide taferelen deelnemen: om 18 en om 20 uur. Inschrijven op voorhand is verplicht.

4. Doodleuke workshops in Middelkerke op zaterdag 28 oktober

Zaterdag 28 oktober krijgt het Epernayplein in Middelkerke een make-over en verandert het in een heus griezelplein. Tussen 16u en 20u30 bezorgen grillige heksen en zwevende griezels je kippenvel. Trek je griezeligste Halloweenkostuum aan en laat je schminken zodat je er nog angstaanjagender uitziet. Laat zien hoe sterk je bent in in een gevecht met een rodeospin, maak een huiveringwekkende wandeling door het doodleuke labyrint en in het spookslot ‘Batman in town’. In de slotshow ‘Cirq Sabat’ om 20u zweven mysterieuze personages door en rond het publiek.

Negen keer griezelen aan de kust
© iStockphoto

5. Zombie Race in Oostende op zondag 29 oktober

Dertig obstakels, meer dan zeventig zombies, heuvels, bos, bunkers…Op zondag 29 oktober wordt het sportpark De Schorre in Oostende omgebouwd tot een waanzinnig loopparcours met hindernissen en bloeddorstige zombies. Je kan kiezen tussen een parcours van vijf en tien kilometer.

6. Een griezelige theatervoorstelling in Bredene op dinsdag 31 oktober

Het Nederlandse theatergezelschap Samba Salad jaagt je in Bredene met de theatervoorstelling ‘Het Griezelkabinet’ niet alleen de stuipen op het lijf, maar brengt je ook aan het lachen. Vanaf 18u kunnen klein en groot zich in het in het Halloweendorp vermaken en na 19u is er een griezelwandeling met een spetterend slotspektakel in de duinen.

7. Kippenvel in De Haan op zaterdag 28 oktober

Wanneer de duisternis valt, vanaf 17 uur, rep je je naar De Haan voor griezelige acts, workshops, lichtshows en heksensoep. De avond wordt om 21.30 uur op het Marktplein afgesloten met een vuurspektakel.

8. ‘De Pier in vuur en vlam’ in Blankenberge op zaterdag 28 oktober

Vanaf 19.30 uur herken je de Pier in Blankenberge niet meer terug. Vuurwerk, lichteffecten en griezelmuziek zetten ‘de Pier in vuur en vlam’. Het spektakel wordt afgesloten met een heuse heksenverbranding. Maar er valt veel meer te beleven in de periode rond Halloween. Tussen 27 oktober en 5 november staat er een speciale Halloweenkermis op de Grote Markt en wordt er een Halloweenstoet voor kinderen en een Halloweenparade georganiseerd.

9. Halloween Night in Knokke-Heist op dinsdag 31 oktober

Spuuglelijke gedrochten en weerzinwekkende wezens kruipen uit gaten en spleten uit de onderwereld naar boven in het Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist. Een beetje te eng voor kleine Halloweenvierders. Daarom is er voor kinderen een heksendoolhof en een pompoenwedstrijd. Je kan je laten schminken en wat lekkers eten en drinken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content