Nederlandse trekpleisters ‘overbelast’ door toeristen

© GF

De grote trekpleisters in Nederland raken in versneld tempo overspoeld door internationale toeristen, schrijft De Telegraaf. ‘De noodzakelijke spreiding van toeristen stagneert’, waarschuwt Jos Vranken van het Nederlands Bureau voor Toerisme NBTC. De hotspots kampen met files, opstoppingen en overlast voor bewoners.

Al twee jaar hanteert het NBTC de ‘HollandCity-strategie’, waarmee Nederland als één grote metropool van steden, natuur en platteland met korte reisafstanden wordt gepromoot. “Helaas gaat het spreiden ons niet hard genoeg. Het gevolg is overbelasting van populaire plekken in en rond Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Dat geldt ook voor dorpen als Kinderdijk en Volendam. In toenemende mate geeft het overlast voor bewoners. De kloof tussen de Randstad en de rest van Nederland dreigt juist groter te worden”, zegt Vranken.

Uit het Trendrapport Toerisme 2017 komt naar voren dat meer dan de helft van de internationale toeristen de provincie Noord-Holland bezoekt, gevolgd door Zuid-Holland met 14 procent. Daarachter zitten Zeeland en Noord-Brabant (7 procent) en Limburg (6 procent). De overige provincies hebben een aandeel van minder dan 3 procent. (BTL, ALG, VKB, nl)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content