Nederlanders zijn vrijgeviger in België dan omgekeerd

Toeristen slaan enkele Belgische souvenirs in. © Getty Images

Belgische toeristen gaven vorig jaar 1,4 miljard euro uit in Nederland. Omgekeerd besteedden Nederlanders 1,5 miljard euro uit bij een bezoek aan België. Dat blijkt uit cijfers over het reisverkeer van het Nederlandse Centraal bureau voor de Statistiek (CBS).

De Belgische toeristen zijn de op één na grootste bron van buitenlandse bestedingen voor Nederland. Enkel Duitsers gaven meer uit. Het verschil tussen de nummers één en twee is wel groot: bijna de helft van alles wat buitenlandse reizigers in Nederland uitgeven, is afkomstig van Duitse vakantiegangers, dagjesmensen en zakenreizigers. Duitsers gaven vorig jaar 4,9 miljard euro in Nederland uit, op een totaal van 10,2 miljard euro.

Met 1,4 miljard euro zijn de Belgen goed voor 13 procent van de totale buitenlandse bestedingen bij de noorderburen. Na de Duitsers en de Belgen volgen de Britten, Amerikanen, Fransen en Italianen. Omgekeerd geven de Nederlanders het meest uit in Duitsland: ruim 3,4 miljard euro besteedden Nederlandse reizigers in 2015 in Duitsland.

Ook België is in trek, met name bij Nederlandse dagjesmensen. Jaarlijks geven Nederlanders in totaal bijna 1,5 miljard euro uit tijdens een bezoek aan België. Dat is iets minder dan in vakantieland nummer één Frankrijk, maar bijvoorbeeld meer dan andere vakantiebestemmingen als Spanje of Turkije. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content