Nederlanders zijn beste vakantiespaarders ter wereld

© ThinkStock

Nergens anders ter wereld wordt er zo veel gespaard om op vakantie te gaan als in Nederland.

Nederlanders zijn de grootste spaarders als het op vakantie aankomt. Uit onderzoek blijkt dat 87 procent van onze noorderburen op voorhand hun volledige reis bekostigen. Ook de Zweden (78%) en de Fransen (77%) zijn gedisciplineerde spaarders. Dat staat in schril contrast met het groeiend aantal landen waar inwoners hun vakantie (door de creditcard) verder moeten afbetalen als ze al terug thuis zijn.

De Zuid-Koreanen zijn de slechtsten van de klas. Slechts 17 procent onder hen spaart op voorhand voor hun vakantie.

De Noren kijken echter het meeste uit naar vakantiedeals. Met 45 % zijn zij de grootste koopjesjagers die actief op zoek gaan naar kortingen.

Wereldwijd wordt net vóór het vertrek op vakantie gemiddeld 64 euro uitgegeven. Dat gaat in de meeste gevallen naar nieuwe kleding, een bezoek bij de kapper tot fitnesstrainingen, zonnebanksessies en dergelijke. Hieraan geven de Zweden, Denen en Nederlanders het minste geld uit, gemiddeld 48 euro.

Het onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van Expedia, ’s werelds grootste online reisbureau, vond plaats in 24 landen. Bij zowat 11.000 consumenten werd aan de hand van verschillende criteria gepolst naar de manier waarop met geld werd omgegaan in de aanloop naar hun vakantieperiode. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content