Nederlanders gaan minder op vakantie naar België

© Thinkstock

Deze zomer zullen er ongeveer 100.000 Nederlanders minder op vakantie komen in België.

Deze zomer zullen er ongeveer 100.000 Nederlanders minder op vakantie komen in België. Dat blijkt uit een onderzoek van NBTC-NIPO Research.

“Minder Nederlanders gaan op reis door de economische crisis en wie toch op reis gaat, kiest voor zonnige bestemmingen door de tegenvallende zomers van de laatste jaren”, zegt Thérèse Ariaans, woordvoerster van NBTC-NIPO Research.

“Het onderzoek werd gevoerd bij ruim 7.400 Nederlanders en gaat over reizen van een week of meer in de periode tussen mei en september”, aldus Ariaans.

Volgens de woordvoerster gaan de Nederlanders in het algemeen minder op reis omwille van de economische recessie. Voor de reizen naar België spelen de slechte zomers van de laatste jaren een rol. “We zien dat de top drie van populairste bestemmingen, Spanje, Turkije en Kroatië, hetzelfde blijft. Dat zijn uitgesproken zonvakanties”, zegt Ariaans. “Bovendien is de prijs-kwaliteitverhouding in die landen gunstig.”

Belangrijke toeristen

De Nederlanders zijn een belangrijke groep toeristen in België. In Vlaanderen zijn vooral de Vlaamse regio’s populair bij de Nederlanders, gevolgd door de kust en de kunststeden. Dat blijkt uit cijfers die gepubliceerd zijn op de website van Toerisme Vlaanderen.

“In Wallonië zijn de Ardennen zeer populair”, zegt Eefje Marijt, woordvoerster van Toerisme België voor Wallonië & Brussel. Ze wijst echter op het feit dat de Nederlanders vooral kiezen voor korte vakanties in België en dat ook de perioden buiten de zomer belangrijk zijn voor het Nederlandse toerisme in België. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content