Het museum, bedacht door Kraaijvanger Architects, is helemaal ontworpen met het oog op de kunst en de natuur eromheen. Door de grote ramen met veel natuurlijk licht en de hoge plafonds komen de kunstwerken volledig tot hun recht en worden de tuinen eromheen naar binnen gehaald.

Museum Voorlinden bezit een aantal, soms speciaal voor het museum ontworpen, permanente kunstwerken die een eigen intieme plek kregen. Daarnaast vinden er wisselende tentoonstellingen plaats.

Om te beginnen een eerbetoon aan de onlangs overleden Amerikaanse kunstenaar Ellsworth Kelly en de tentoonstelling 'Full Moon' bedoeld als een eerste kennismaking met de collectie van het museum. Te zien zijn onder andere werken van Ai Weiwei, Jan Sluijters, Olafur Eliasson, Damien Hirst, Ugo Rondinone, René Magritte, Andy Warhol en Susan Collis.

De tuinen rondom het museum werden ontworpen door landschapsarchitect Piet Oudolf. Hij selecteerde vijftig planten die samen een uitbundige bloemenzee vormen en een mooi geheel vormen met de architectuur en de kunst. Vanuit de tuinen wandelt u via de duinen en het bos naar het strand. (MS)

Bekijk alvast de sneakpreview en enkele foto's.

Jan Sluijters - Maannacht, Museum Voorlinden
Jan Sluijters - Maannacht © Museum Voorlinden
Ellsworth Kelly, Antoine Van Kaam
Ellsworth Kelly © Antoine Van Kaam
Richard Serra - Open Ended, Antoine Van Kaam
Richard Serra - Open Ended © Antoine Van Kaam
De tuinen ontworpen door Piet Oudolf, Museum Voorlinden
De tuinen ontworpen door Piet Oudolf © Museum Voorlinden
Bibliotheek, Pietro Savorelli
Bibliotheek © Pietro Savorelli
De duinen, Museum Voorlinden
De duinen © Museum Voorlinden
Het museum, bedacht door Kraaijvanger Architects, is helemaal ontworpen met het oog op de kunst en de natuur eromheen. Door de grote ramen met veel natuurlijk licht en de hoge plafonds komen de kunstwerken volledig tot hun recht en worden de tuinen eromheen naar binnen gehaald.Museum Voorlinden bezit een aantal, soms speciaal voor het museum ontworpen, permanente kunstwerken die een eigen intieme plek kregen. Daarnaast vinden er wisselende tentoonstellingen plaats.Om te beginnen een eerbetoon aan de onlangs overleden Amerikaanse kunstenaar Ellsworth Kelly en de tentoonstelling 'Full Moon' bedoeld als een eerste kennismaking met de collectie van het museum. Te zien zijn onder andere werken van Ai Weiwei, Jan Sluijters, Olafur Eliasson, Damien Hirst, Ugo Rondinone, René Magritte, Andy Warhol en Susan Collis. De tuinen rondom het museum werden ontworpen door landschapsarchitect Piet Oudolf. Hij selecteerde vijftig planten die samen een uitbundige bloemenzee vormen en een mooi geheel vormen met de architectuur en de kunst. Vanuit de tuinen wandelt u via de duinen en het bos naar het strand. (MS)Bekijk alvast de sneakpreview en enkele foto's.