Het Afrikaanse land heeft te kampen met de ergste droogte sinds decennia. Zimbabwe telt naar schatting 80.000 olifanten, het hoogste aantal in de regio na Botswana. Er stierven dit jaar al 105 olifanten als gevolg van de droogte. Door een massale verhuizing hoopt het land nog meer sterfte onder de olifanten te voorkomen.

Zeshonderd olifanten zullen worden verplaatst vanuit de zuidelijke regio Chiredzi, aldus een woordvoerder van de Zimbabwaanse dienst voor wildbeheer. Dat is de regio die het zwaarst wordt getroffen door de droogte.

Ook andere dieren zullen meeverhuizen, onder meer leeuwen, wilde honden, antilopes en giraffen.

Het Afrikaanse land heeft te kampen met de ergste droogte sinds decennia. Zimbabwe telt naar schatting 80.000 olifanten, het hoogste aantal in de regio na Botswana. Er stierven dit jaar al 105 olifanten als gevolg van de droogte. Door een massale verhuizing hoopt het land nog meer sterfte onder de olifanten te voorkomen. Zeshonderd olifanten zullen worden verplaatst vanuit de zuidelijke regio Chiredzi, aldus een woordvoerder van de Zimbabwaanse dienst voor wildbeheer. Dat is de regio die het zwaarst wordt getroffen door de droogte. Ook andere dieren zullen meeverhuizen, onder meer leeuwen, wilde honden, antilopes en giraffen.