De katachtige was er al meer dan tien jaar niet meer gezien. Wetenschappelijke teams van het park hebben het dier onlangs waargenomen, zegt Salah Amokrane, een verantwoordelijke voor de parken in Algerije. Ahaggar ligt op 2.000 kilometer van de hoofdstad Algiers. De wetenschappers konden beelden maken van de jachtluipaard in het hart van het park.

Intervention du Directeur national du PPCA sur Canal Algérie

Passage De M.Salah AMOKRANE, Directeur national du PPCA au JT de 19h de Canal Algérie pour communiquer davantage sur la réapparition du guépard saharien dans le parc culturel de l'Ahaggar.

Geplaatst door PPCA Projet des Parcs Culturels Algériens op Maandag 18 mei 2020

De ondersoort van de jachtluipaard, die oorspronkelijk in de Sahara en de Sahal leefde, staat op de rode lijst van met uitsterven bedreigde dieren van de Internationale Unie voor Natuurbescherming. In 2012 dachten specialisten dat er nog 37 leefden in Algerije.

De katachtige was er al meer dan tien jaar niet meer gezien. Wetenschappelijke teams van het park hebben het dier onlangs waargenomen, zegt Salah Amokrane, een verantwoordelijke voor de parken in Algerije. Ahaggar ligt op 2.000 kilometer van de hoofdstad Algiers. De wetenschappers konden beelden maken van de jachtluipaard in het hart van het park. De ondersoort van de jachtluipaard, die oorspronkelijk in de Sahara en de Sahal leefde, staat op de rode lijst van met uitsterven bedreigde dieren van de Internationale Unie voor Natuurbescherming. In 2012 dachten specialisten dat er nog 37 leefden in Algerije.