Het dier, een mannetje van tussen drie en vijf jaar, werd op de camera vastgelegd van het productiehuis Zeitun Films, dat op de locatie het filmproject 'Montaña ou Morte' draait.

Volgens National Geographic España gaat het om de eerste waarneming van een bruine beer in het park O Invernadeiro in de regio Galicië in 150 jaar.

Dierenkenners menen dat de bruine beer in het gebied de winter heeft doorgebracht. Op de beelden is te zien hoe het dier overdag in gras snuffelt, op zoek naar voedsel stenen omdraait en 's nachts rechtop tegen bomen schuurt.

De bruine beer is in Spanje bedreigd en staat sinds 1973 onder bescherming. Hoeveel exemplaren momenteel in de vrije natuur leven, is niet geweten. Bruine beren komen in Spanje vooral in de regio Cantabrië voor, ten oosten van Galicië. Waarnemingen zijn echter uiterst zeldzaam.

Het dier, een mannetje van tussen drie en vijf jaar, werd op de camera vastgelegd van het productiehuis Zeitun Films, dat op de locatie het filmproject 'Montaña ou Morte' draait.Volgens National Geographic España gaat het om de eerste waarneming van een bruine beer in het park O Invernadeiro in de regio Galicië in 150 jaar. Dierenkenners menen dat de bruine beer in het gebied de winter heeft doorgebracht. Op de beelden is te zien hoe het dier overdag in gras snuffelt, op zoek naar voedsel stenen omdraait en 's nachts rechtop tegen bomen schuurt. De bruine beer is in Spanje bedreigd en staat sinds 1973 onder bescherming. Hoeveel exemplaren momenteel in de vrije natuur leven, is niet geweten. Bruine beren komen in Spanje vooral in de regio Cantabrië voor, ten oosten van Galicië. Waarnemingen zijn echter uiterst zeldzaam.