Vijfde wolf gesignaleerd in Wallonië

© Getty

Het lijkt erop dat de wolven de weg naar België echt hebben teruggevonden. In Wallonië werd nu een vijfde exemplaar geïdentificeerd.

Het dier dat op een vroege ochtend in augustus gefotografeerd werd door een automobilist in het Naamse Havelange, was wel degelijk een wolf die nog nooit eerder in ons land was gezien. Dat zeggen Franse experts nu. Het is echter niet duidelijk of de vijfde wolf van Wallonië nog steeds in ons land vertoeft. Het Waalse wolvennetwerk vond immers nooit nieuwe sporen van het fotomodel.

Het Waalse wolvennetwerk zegt weet te hebben van twee wolven die zich hebben gevestigd in Wallonië; een in de regio rond Neufchâteau en een in de Hoge Venen. De andere drie wolven er al gespot werden, inclusief dit vijfde exemplaar, zouden ook op doortocht geweest kunnen zijn.

Observatoire du Louphttps://www.facebook.com/observatoireduloup/https://www.facebook.comFacebook1

Le Canis "belge" pourrait suivre la vallée de la Meuse et passé en Avesnois….

Geplaatst door Observatoire du Loup op Donderdag 1 augustus 2019

rich1.0https://www.facebook.com/observatoireduloup/posts/2091675511137508552

In Limburg stijgt intussen de ongerustheid over wolvin Naya en haar welpjes, want zij is al enkele maanden niet meer gezien. Toch is het volgens experts nog te vroeg om te wanhopen: het is niet onlogisch dat een kersvers wolvengezin zich even afsluit van de wereld. Andere ‘experts’ houden er dan weer een alternatieve mening op na, die we je zeker ook niet willen onthouden.

1.0How menneke!!! Ik hoor och al denke, zeg dieje Naya, waar hangt die uit? Awel om een lang verhaal lang te maken:

Dus ik mijn jung oppe wereld gezet. Mee PATS, een post-natale depressie aan m’n been. Menneke da is kut. Constant beuke, totaal nie wa ik van jung verwacht had. Mertoe melk geve, amper alpaca’s gebeten, ale ge kent da wel.. Dus ik dacht “kom meid, effe afzonderen en het verstand op 0 zetten, da gaat u goed doen”. Dus ich de pist in, jung achtergelaten bij August (de verrekkeling, was pas vreemdgegun) en wat tijd vrijmaken voor mezelf 💁🏼‍♀️. Ik aan’t rondtrippelen inne bos, zag ik plots een affiche van de @boslandtrail. Da’s blijkbaar 100 (of 50km) met wa minse ronddraven in bosland. Toen ik da zag dacht ik mee “awel Naya, da’s iets voor och, bitske trainen en op 27-28sept. vlijmscherp aan de start”. Dagelijks trainingen van 40-50km ginge na ne tijd hennig vlot. Na eindelijk terug wat zelfvertrouwen te hebben dacht ik: “en now gun ich er de pees opleggen en ne hoek van 80km doen”. Miljaar stom idee.
Dus ik meters aant make met menne dikke jas aan, een partijke werm!? How jong.
En toen plots kreeg ik het inne gaten. Naya perdu, echt hillegans verloren gelopen. Geen flaauw benul waar ik nu uithang, ma tis nie bosland. Pak ik menne gsm voor de boswachters te bellen, heb ik toch weer geen bereik zeker?! Echt helemaal typisch voor @mobilevikingsbe en da bereik.
Gelukkig kwam ik just ne uil tegen (die was proxi-mus haha) en wou effe ne hotspot maken. Ik dacht gauw aanmelden op the grem #priorities en mijn fens iets laten weten. Vliegt dieje pannekoek er vandoor nog voor ik menne waze kon opzetten 🙄
Komt mich is zoeken aub? Dan zien we elkaar de 27e aan de start xx
#niedoodwelverloren
#batterijbekansleeg
#doemijmaarbereikinplaatsvanvikingpunten #boslandtrail #boslandnayadewolfhttps://www.instagram.com/nayadewolf89543903172124966213932121253_8954390317Instagramhttps://www.instagram.comrich658

View this post on Instagram

How menneke!!! Ik hoor och al denke, zeg dieje Naya, waar hangt die uit? Awel om een lang verhaal lang te maken: Dus ik mijn jung oppe wereld gezet. Mee PATS, een post-natale depressie aan m’n been. Menneke da is kut. Constant beuke, totaal nie wa ik van jung verwacht had. Mertoe melk geve, amper alpaca’s gebeten, ale ge kent da wel.. Dus ik dacht “kom meid, effe afzonderen en het verstand op 0 zetten, da gaat u goed doen”. Dus ich de pist in, jung achtergelaten bij August (de verrekkeling, was pas vreemdgegun) en wat tijd vrijmaken voor mezelf 💁🏼‍♀️. Ik aan’t rondtrippelen inne bos, zag ik plots een affiche van de @boslandtrail. Da’s blijkbaar 100 (of 50km) met wa minse ronddraven in bosland. Toen ik da zag dacht ik mee “awel Naya, da’s iets voor och, bitske trainen en op 27-28sept. vlijmscherp aan de start”. Dagelijks trainingen van 40-50km ginge na ne tijd hennig vlot. Na eindelijk terug wat zelfvertrouwen te hebben dacht ik: “en now gun ich er de pees opleggen en ne hoek van 80km doen”. Miljaar stom idee. Dus ik meters aant make met menne dikke jas aan, een partijke werm!? How jong. En toen plots kreeg ik het inne gaten. Naya perdu, echt hillegans verloren gelopen. Geen flaauw benul waar ik nu uithang, ma tis nie bosland. Pak ik menne gsm voor de boswachters te bellen, heb ik toch weer geen bereik zeker?! Echt helemaal typisch voor @mobilevikingsbe en da bereik. Gelukkig kwam ik just ne uil tegen (die was proxi-mus haha) en wou effe ne hotspot maken. Ik dacht gauw aanmelden op the grem #priorities en mijn fens iets laten weten. Vliegt dieje pannekoek er vandoor nog voor ik menne waze kon opzetten 🙄 Komt mich is zoeken aub? Dan zien we elkaar de 27e aan de start xx #niedoodwelverloren #batterijbekansleeg #doemijmaarbereikinplaatsvanvikingpunten #boslandtrail #bosland

A post shared by Naya de wolf (@nayadewolf) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
https://scontent-cdg2-1.cdninstagram.com/vp/796d46065321da870a1c20ced210c7df/5E06F343/t51.2885-15/e35/s612x612/69829513_142491040324644_7874984105224253659_n.jpg?_nc_ht=scontent-cdg2-1.cdninstagram.com&_nc_cat=100612612

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content