Death Valley in Californie en Nevada is het droogste gebied in de VS en een van de warmste plekken op aarde. Normaal groeit er weinig, maar dit voorjaar staan er ongekend veel wilde bloemen in bloei. Deze 'superbloom' komt maar eens in de tien jaar voor. Dat heeft te maken met het weerfenomeen El Nino die in oktober uitzonderlijk veel regen naar Death Valley bracht.

De bloemen in de laaggelegen delen van het natuurgebied zullen het eerst uitgebloeid zijn, in hogergelegen delen zal de kleurenpracht nog tot laat in de lente te zien zijn. Op de website van de National Park Service kunt u de superbloom volgen.

Death Valley is alive with wildflowers

A rare and beautiful "super bloom" of wildflowers is taking over Death Valley.

Posted by Quartz on Saturday, March 5, 2016
Death Valley in Californie en Nevada is het droogste gebied in de VS en een van de warmste plekken op aarde. Normaal groeit er weinig, maar dit voorjaar staan er ongekend veel wilde bloemen in bloei. Deze 'superbloom' komt maar eens in de tien jaar voor. Dat heeft te maken met het weerfenomeen El Nino die in oktober uitzonderlijk veel regen naar Death Valley bracht. De bloemen in de laaggelegen delen van het natuurgebied zullen het eerst uitgebloeid zijn, in hogergelegen delen zal de kleurenpracht nog tot laat in de lente te zien zijn. Op de website van de National Park Service kunt u de superbloom volgen.