Video: superbloom in Death Valley

© iStockphoto

Zoals de naam al suggereert groeit er normaal niet veel in Death Valley, maar momenteel is het dorre gebied veranderd in een grote bloementuin. Deze zogenaamde superbloom komt maar eens in de tien jaar voor en hangt samen met El Nino die afgelopen oktober voor overvloedige regenval in Death Valley zorgde.

Death Valley in Californie en Nevada is het droogste gebied in de VS en een van de warmste plekken op aarde. Normaal groeit er weinig, maar dit voorjaar staan er ongekend veel wilde bloemen in bloei. Deze ‘superbloom’ komt maar eens in de tien jaar voor. Dat heeft te maken met het weerfenomeen El Nino die in oktober uitzonderlijk veel regen naar Death Valley bracht.

De bloemen in de laaggelegen delen van het natuurgebied zullen het eerst uitgebloeid zijn, in hogergelegen delen zal de kleurenpracht nog tot laat in de lente te zien zijn. Op de website van de National Park Service kunt u de superbloom volgen.

Death Valley is alive with wildflowers

A rare and beautiful “super bloom” of wildflowers is taking over Death Valley.

Posted by Quartz on Saturday, March 5, 2016

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content