Universiteit Antwerpen onderzoekt invloed van natuur op onze gezondheid

© Getty

In een nieuw onderzoek peilt de Universiteit Antwerpen in welke mate we tijdens coronatijd de natuur opzoeken en welk effect dat heeft op onze gezondheid. De enquête kadert in een breder onderzoek naar het belang van natuur in de leefomgeving.

Tijdens de quarantainemaatregelen naar aanleiding van het nieuwe coronavirus lijken meer mensen de natuur op te zoeken. Een online bevraging van de UAntwerpen, met steun van de provincie, peilt naar de rol van natuur in deze periode en onderzoekt hoe de natuur ons al dan niet helpt om mentaal gezond te blijven. De enquête kadert binnen de Leerstoel Zorg en Natuurlijke Leefomgeving van de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen.

De leerstoel zet in op een betere afstemming tussen eerstelijns gezondheidszorg en de natuurlijk leefomgeving. Huisarts Roy Remmen, ook hoofd Huisartsengeneeskunde aan de UAntwerpen, zegt dat wetenschappelijk onderzoek meer en meer aantoont dat natuur belangrijk is voor het welzijn van de mensen. ‘Ik adviseer mijn patiënten dan ook vaak om erop uit te trekken in de natuur, want dat is goed voor je lichaam én je geest. En dit kan perfect op anderhalve meter van elkaar.’

De enquête kan ingevuld worden op uantwerpen.be/corona-natuuronderzoek en loopt nog tot 19 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content