Toerist verdrinkt in Yellowstone National Park

© iStockphoto

Een Amerikaanse toerist is om het leven gekomen nadat hij in het Yellowstone National Park in de staat Wyoming in een warmwaterbron was gevallen.

De 23-jarige man was aan het wandelen op een wandelpad toen hij uitschoof en in een warmwaterbron naast een geiserbassin terechtkwam. Hij was in het park met zijn zus, die de parkautoriteiten op de hoogte bracht, klinkt het in het persbericht.

Het water van de geisers in het Yellowstone National Park kan tot meer dan 90 graden worden. Het gaat al om het tweede incident in de thermale zone van het park sinds het begin van het zomerseizoen. Eerder deze week raakten een vader en zijn zoon verbrand in een ander bassin, nadat ze de weg verlaten hadden en in het water terechtkwamen.

Stortplaats

In Yellowstone zijn al twintig mensen om het leven gekomen door een val in een warme bron en de afgelopen jaren liepen 16 bezoekers ernstige brandwonden op. Ondanks alle waarschuwingsborden kunnen sommige toeristen de verleiding niet weerstaan om te voelen hoe warm het water is of om er munten of andere spulletjes in te gooien. Dat is niet alleen gevaarlijk, maar ook erg slecht voor de unieke samenstelling van mineralen en bacterieën in het water. De mooie kleur van het water verdwijnt daardoor.

Dat is ondertussen al gebeurd bij de Morning Glory Pool, die doordat er zoveel troep in gegooid is, niet meer helderblauw is en nu wel “Fading Glory” of “Garbage Can” wordt genoemd. In 1950 lieten rangers, in een poging de bron schoon te maken, het waterpeil zakken waardoor de Morning Glory Pool uitbarstte. De rangers haalden 112 verschillende objecten uit het water waaronder sokken, handdoeken, munten en zakdoeken. (Belga/MS)

De Morning Glory Pool in 1966
De Morning Glory Pool in 1966© William Keller, Wikicommons
In 1970
In 1970© John Brandow, Wikicommons
2005: rondom het blauwe water ontstaat een steeds bredere oranje-bruine rand.
2005: rondom het blauwe water ontstaat een steeds bredere oranje-bruine rand.© GF
In 2014
In 2014© Miguel Hermoso Cuesta, Wikicommons

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content