Dat schrijft The Local. Het Ministerie van Milieu wil dat het stuk zee wordt uitgeroepen tot "Specially Protected Zone of Mediterranean Importance" op basis van de Conventie van Barcelona ter bescherming van de Middellandse Zee. Wanneer het plan doorgaat mogen oliemaatschappijen niet meer naar olie boren in de beschermde zone. Behalve milieugroeperingen ondersteunt ook de Europese Commissie het plan

Er leven veel verschillende soorten walvissen in de Middellandse Zee waaronder potvissen, grienden en vinvissen. Ook orka's worden sporadisch waargenomen.

Tijdens de volgende vergadering van de Conventie van Barcelona waarin de landen rond de Middellandse Zee zitting hebben, wordt het Spaanse plan besproken. (MS)

Dat schrijft The Local. Het Ministerie van Milieu wil dat het stuk zee wordt uitgeroepen tot "Specially Protected Zone of Mediterranean Importance" op basis van de Conventie van Barcelona ter bescherming van de Middellandse Zee. Wanneer het plan doorgaat mogen oliemaatschappijen niet meer naar olie boren in de beschermde zone. Behalve milieugroeperingen ondersteunt ook de Europese Commissie het planEr leven veel verschillende soorten walvissen in de Middellandse Zee waaronder potvissen, grienden en vinvissen. Ook orka's worden sporadisch waargenomen.Tijdens de volgende vergadering van de Conventie van Barcelona waarin de landen rond de Middellandse Zee zitting hebben, wordt het Spaanse plan besproken. (MS)