Voor Jan Haelters, die al 21 jaar bij het Instituut werkt, is de aanspoeling van een levende reuzenhaai een primeur. De unieke gebeurtenis kan ook op de belangstelling van heel wat strandtoeristen rekenen. "Hij is zeker drie meter lang, maar voor een reuzenhaai is dat nog klein, zegt Haelters.

De brandweer kon het dier aanvankelijk terug in de diepere zee krijgen en daar heeft het nog even rondgezwommen, maar het kwam telkens terug richting de kust. Uiteindelijk heeft de jonge haai het toch niet gehaald.

(EK/Belga)

Voor Jan Haelters, die al 21 jaar bij het Instituut werkt, is de aanspoeling van een levende reuzenhaai een primeur. De unieke gebeurtenis kan ook op de belangstelling van heel wat strandtoeristen rekenen. "Hij is zeker drie meter lang, maar voor een reuzenhaai is dat nog klein, zegt Haelters. De brandweer kon het dier aanvankelijk terug in de diepere zee krijgen en daar heeft het nog even rondgezwommen, maar het kwam telkens terug richting de kust. Uiteindelijk heeft de jonge haai het toch niet gehaald.(EK/Belga)