De grootste ooievaarskolonie van het land bestond vorig jaar uit 160 vogels, nu tellen de Planckendaelverzorgers ruim 180 vogels. De koppels zijn gesetteld op hun nest en zijn volop aan het broeden. Het dierenpark hoopt dat dit recordaantal nesten ook een recordaantal jongen zal opleveren. Momenteel telt ZOO Planckendael al een 25-tal ooievaarskuikens die tussen de één à veertien dagen oud zijn.

Dit jaar plaatste het park bovendien een camera op één van de nesten. 'De mannelijke bewoner van dit nest is een uitzonderlijk goede huisvader die regelmatig het broeden overneemt van zijn vrouw. De nieuwe man! Hij brengt elk jaar een mooi aantal ooievaarskuikens mee groot. Dit jaar kreeg het koppel zelfs vijf kuikens, terwijl een gemiddeld ooievaarsnest vaak twee à drie jongen gemiddeld telt', zegt Ilse Segers.

De grootste ooievaarskolonie van het land bestond vorig jaar uit 160 vogels, nu tellen de Planckendaelverzorgers ruim 180 vogels. De koppels zijn gesetteld op hun nest en zijn volop aan het broeden. Het dierenpark hoopt dat dit recordaantal nesten ook een recordaantal jongen zal opleveren. Momenteel telt ZOO Planckendael al een 25-tal ooievaarskuikens die tussen de één à veertien dagen oud zijn. Dit jaar plaatste het park bovendien een camera op één van de nesten. 'De mannelijke bewoner van dit nest is een uitzonderlijk goede huisvader die regelmatig het broeden overneemt van zijn vrouw. De nieuwe man! Hij brengt elk jaar een mooi aantal ooievaarskuikens mee groot. Dit jaar kreeg het koppel zelfs vijf kuikens, terwijl een gemiddeld ooievaarsnest vaak twee à drie jongen gemiddeld telt', zegt Ilse Segers.