De komende drie jaar werken onder meer betrokken bestuurders, beleidsmedewerkers en natuurorganisaties aan de oprichting. Dat werd bekendgemaakt op een bijeenkomst in Voorschoten.

Het natuurgebied is 43 kilometer lang tot 8,5 km breed. Door meer verbinding tussen de verschillende landschappen erbinnen, zou het gebied meer interesse wekken en wordt de natuurbeleving vergroot, is de achterliggende gedachte.

Het beoogde Nationale Park stelde zich ook gelijk al kandidaat voor verkiezing 'mooiste natuurgebied van Nederland'. Deze verkiezing loopt via het ministerie van Economische Zaken. Via deze weg kan een natuurgebied eveneens mogelijk uitgroeien tot 'Nationaal Park van (inter)nationale allure'. (Belga)

De komende drie jaar werken onder meer betrokken bestuurders, beleidsmedewerkers en natuurorganisaties aan de oprichting. Dat werd bekendgemaakt op een bijeenkomst in Voorschoten. Het natuurgebied is 43 kilometer lang tot 8,5 km breed. Door meer verbinding tussen de verschillende landschappen erbinnen, zou het gebied meer interesse wekken en wordt de natuurbeleving vergroot, is de achterliggende gedachte. Het beoogde Nationale Park stelde zich ook gelijk al kandidaat voor verkiezing 'mooiste natuurgebied van Nederland'. Deze verkiezing loopt via het ministerie van Economische Zaken. Via deze weg kan een natuurgebied eveneens mogelijk uitgroeien tot 'Nationaal Park van (inter)nationale allure'. (Belga)