Migrerende diersoorten krijgen meer bescherming

© iStockphoto

Leeuwen, giraffen, chimpansees en een dertigtal andere dieren zullen internationaal beter beschermd worden.

Daarover zijn de deelnemende landen van een één week durende conferentie over de bescherming van trekkende diersoorten het eens geworden in de Filipijnse hoofdstad Manilla.

De deelnemende landen “onderschreven samen acties voor het behoud van een brede waaier van trekkende soorten, waarvan er veel bijna uitgestorven zijn”, zo staat in een verklaring van de conferentie. De overeenkomst omvat de bescherming van een aantal haaiensoorten, waaronder de walvishaai en de grote blauwe haai.

De Conventie van Bonn is toegespitst op de bescherming van migrerende diersoorten, die vaak op grenzen botsen die door de mens opgetrokken zijn, wanneer ze over land of in zee rondtrekken. Bij het internationale verdrag zijn meer dan 120 staten aangesloten.

“Het is gelukt de beschermingsstatus van veel soorten te verhogen. Daarmee versterkt het resultaat van Manilla de samenwerking in de wereldwijde bescherming van soorten”, zei de Duitse minister van Milieu, Barbara Hendricks. Milieuorganisaties juichten vooral de beslissingen over verschillende haaiensoorten toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content