Maandag werden ongeveer 270 walvissen ontdekt op drie locaties in Macquarie Harbor. Een derde was al dood voordat reddingspogingen konden beginnen. Nog eens 200 dode walvissen werden woensdagochtend ongeveer 7 tot 10 kilometer verderop gezien.

Het totaal aantal grienden dat het niet overleefde, wordt geschat op 350. Er is nu een begin gemaakt met het verplaatsen van de honderden kadavers naar dieper water met behulp van boten, wat enkele dagen kan duren.

Grootste stranding ooit

De massale stranding van deze week overtreft het record van 1996 toen ongeveer 320 grienden in West-Australië waren gestrand. De oorzaak van massale strandingen is vaak onbekend, maar experts suggereren dat de grienden mogelijk naar de kust zijn getrokken op zoek naar voeding.

Maandag werden ongeveer 270 walvissen ontdekt op drie locaties in Macquarie Harbor. Een derde was al dood voordat reddingspogingen konden beginnen. Nog eens 200 dode walvissen werden woensdagochtend ongeveer 7 tot 10 kilometer verderop gezien. Het totaal aantal grienden dat het niet overleefde, wordt geschat op 350. Er is nu een begin gemaakt met het verplaatsen van de honderden kadavers naar dieper water met behulp van boten, wat enkele dagen kan duren. De massale stranding van deze week overtreft het record van 1996 toen ongeveer 320 grienden in West-Australië waren gestrand. De oorzaak van massale strandingen is vaak onbekend, maar experts suggereren dat de grienden mogelijk naar de kust zijn getrokken op zoek naar voeding.