In dezelfde eerste acht maanden van het jaar voordien werden er nog 691 neushoorns gedood. In het Krugerpark werden dit jaar 292 rhinocerossen gedood, tegen 332 het jaar voordien. In de provincie KwaZulu-Natal was er ook een forse daling van 163 naar 83 gestroopte dieren.

De politie maakte ook bekend dat ze deze week 20 hoorns van rhino's hadden in beslag genomen met een waarde van 448.000 euro. Twee verdachten werden hiervoor gearresteerd in de provincie Mpumalanga.

De hoorn van neushoorns is vooral in Azië geliefd omdat er allerlei medicinale werkingen aan worden toegeschreven. De handel in hoorns is verboden, maar op de zwarte markt kan de hoorn van een rhinoceros 55.000 euro opbrengen.

In dezelfde eerste acht maanden van het jaar voordien werden er nog 691 neushoorns gedood. In het Krugerpark werden dit jaar 292 rhinocerossen gedood, tegen 332 het jaar voordien. In de provincie KwaZulu-Natal was er ook een forse daling van 163 naar 83 gestroopte dieren. De politie maakte ook bekend dat ze deze week 20 hoorns van rhino's hadden in beslag genomen met een waarde van 448.000 euro. Twee verdachten werden hiervoor gearresteerd in de provincie Mpumalanga. De hoorn van neushoorns is vooral in Azië geliefd omdat er allerlei medicinale werkingen aan worden toegeschreven. De handel in hoorns is verboden, maar op de zwarte markt kan de hoorn van een rhinoceros 55.000 euro opbrengen.