Maandag is een vergadering gehouden om beide dossiers naar voren te schuiven. Het Vlaamse dossier heeft betrekking op de streek van Lommel in de Limburgse Kempen. Het Waalse dossier gaat over de oude irrigatiegebieden die verspreid liggen in de provincie Luxemburg, het Ardense gedeelte van de provincie Luik, de rand van de Condroz en het bekken van de Lesse in de provincie Namen.

Al in de vijftiende eeuw wordt in onze streken gewag gemaakt van de techniek van het irrigatiesysteem "abissage", waarbij op de flank van een heuvel het water van een beek wordt omgeleid. Die kanalen waren zeer nuttig in een tijd dat chemische meststoffen nog onbekend waren.

Andere regio's in Europa hebben al een erkenning gekregen voor bepaalde irrigatiegebieden, zoals Wallis in Zwitserland, Tirol in Oostenrijk en Palts in Duitsland. (Belga)

Maandag is een vergadering gehouden om beide dossiers naar voren te schuiven. Het Vlaamse dossier heeft betrekking op de streek van Lommel in de Limburgse Kempen. Het Waalse dossier gaat over de oude irrigatiegebieden die verspreid liggen in de provincie Luxemburg, het Ardense gedeelte van de provincie Luik, de rand van de Condroz en het bekken van de Lesse in de provincie Namen. Al in de vijftiende eeuw wordt in onze streken gewag gemaakt van de techniek van het irrigatiesysteem "abissage", waarbij op de flank van een heuvel het water van een beek wordt omgeleid. Die kanalen waren zeer nuttig in een tijd dat chemische meststoffen nog onbekend waren. Andere regio's in Europa hebben al een erkenning gekregen voor bepaalde irrigatiegebieden, zoals Wallis in Zwitserland, Tirol in Oostenrijk en Palts in Duitsland. (Belga)