Grote trek in Kenia en Tanzania voor het eerst live te volgen

02/10/15 om 10:28 - Bijgewerkt om 14:40

Het wordt wel het zevende moderne wereldwonder genoemd: de migratie van miljoenen gnoes, gazellen en zebra's met in hun kielzog leeuwen en andere roofdieren tussen Kenia en Tanzania. Dit spektakel is nu voor het eerst in de geschiedenis live te volgen via internet.

Grote trek in Kenia en Tanzania voor het eerst live te volgen

© iStockphoto

Ieder jaar trekken miljoenen gnoes en honderdduizenden gazellen en zebra's op en neer tussen Masai Mara Reserve in Kenia en de Serengeti in Tanzania op zoek naar vers gras. Het is een gevaarlijke reis. Ze moeten de Mara Rivier, waarin duizenden krokodillen ze op liggen te wachten, oversteken en worden voortdurend nauwlettend in de gaten gehouden door leeuwen en andere roofdieren die het vooral voorzien hebben op de kalfjes die onderweg geboren worden.

Deze Grote Trek behoort tot de meest spectaculaire natuurverschijnselen die er bestaan, maar het is weinigen gegeven om het met eigen ogen te aanschouwen. Voor het eerst is het nu wel mogelijk om de migratie live via internet te volgen, schrijft The Guardian.

Twee maal per dag kunt u de kuddes live bekijken via HerdTracker. De filmpjes worden van deskundig commentaar voorzien en blijven online staan zodat bezoekers ze ook later kunnen zien. U kunt er ook prachtige foto's bekijken en informatie vinden over safari's.(MS)

Onze partners