Parc National de Forêts de Champagne et Bourgogne is een natuurgebied op zo'n drie uur rijden van Parijs op de grens tussen Champagne en Bourgogne. Zoals de naam al zegt, bestaat het nieuwe nationale park vooral uit bossen, uit loofbossen om precies te zijn. Het 250.000 hectare grote beschermde gebied omvat de bossen van Châtillon, d'Arc-en-Barrois en d'Aubrive.

Orchidee, Ivar Leidus, Wikicommons
Orchidee © Ivar Leidus, Wikicommons

Behalve eeuwenoude bomen, waarvan tachtig procent er al stond in de tijd van de Franse Revolutie, groeien er in het park bijzondere bloemen zoals de sabot-de-venus orchidee en narcissen. Dieren die je er kan tegenkomen zijn onder andere herten, wilde zwijnen, Europes wilde katten en de zeldzame zwarte ooievaar. Je kan al dit moois bekijken vanaf tweeduizend kilometer aan wandelpaden en 700 kilometer aan rivieren waar je op kan kajakken.

Wilde zwijnen, Getty Images
Wilde zwijnen © Getty Images

In het nieuwe nationale park wonen 28.000 mensen verspreid over 127 dorpjes waaronder het charmante plaatsje Châtillon-sur-Seine. Al sinds 750 voor Christus is dit deel van Frankrijk bewoond. Archeologische vondsten uit die tijd kan je in het park nog zien.

De overige tien nationale parken in Frankrijk

Parc national de la Vanoise

., Getty Images
. © Getty Images

Parc national des Pyrénées

., Getty Images
. © Getty Images

Parc national de Port-Cros

Parc national de Port-Cros, Espirat, Wikicommons
Parc national de Port-Cros © Espirat, Wikicommons

Parc national du Mercantour

Parc national du Mercantour, JCosson, Wikicommons
Parc national du Mercantour © JCosson, Wikicommons

Parc national des Écrins

Parc national des Écrins, Getty Images
Parc national des Écrins © Getty Images

Parc national des Cévennes

Parc national des Cévennes, Didier Azema, Wikicommons
Parc national des Cévennes © Didier Azema, Wikicommons

Parc national des Calanques

Parc national des Calanques, Benh Lieu Song, Wikicommons
Parc national des Calanques © Benh Lieu Song, Wikicommons

Parc national de la Guadeloupe

Parc national de la Guadeloupe, Kevin Charpentier, Wikicommons
Parc national de la Guadeloupe © Kevin Charpentier, Wikicommons

Parc national de la Réunion

Parc national de la Réunion, BBCLCD, Wikicommons
Parc national de la Réunion © BBCLCD, Wikicommons

Parc amazonien de Guyane

Parc amazonien de Guyane, Getty Images
Parc amazonien de Guyane © Getty Images
Parc National de Forêts de Champagne et Bourgogne is een natuurgebied op zo'n drie uur rijden van Parijs op de grens tussen Champagne en Bourgogne. Zoals de naam al zegt, bestaat het nieuwe nationale park vooral uit bossen, uit loofbossen om precies te zijn. Het 250.000 hectare grote beschermde gebied omvat de bossen van Châtillon, d'Arc-en-Barrois en d'Aubrive. Behalve eeuwenoude bomen, waarvan tachtig procent er al stond in de tijd van de Franse Revolutie, groeien er in het park bijzondere bloemen zoals de sabot-de-venus orchidee en narcissen. Dieren die je er kan tegenkomen zijn onder andere herten, wilde zwijnen, Europes wilde katten en de zeldzame zwarte ooievaar. Je kan al dit moois bekijken vanaf tweeduizend kilometer aan wandelpaden en 700 kilometer aan rivieren waar je op kan kajakken.In het nieuwe nationale park wonen 28.000 mensen verspreid over 127 dorpjes waaronder het charmante plaatsje Châtillon-sur-Seine. Al sinds 750 voor Christus is dit deel van Frankrijk bewoond. Archeologische vondsten uit die tijd kan je in het park nog zien. Parc national de la VanoiseParc national des PyrénéesParc national de Port-CrosParc national du MercantourParc national des ÉcrinsParc national des CévennesParc national des CalanquesParc national de la GuadeloupeParc national de la RéunionParc amazonien de Guyane