Noorwegen was in 2013 het eerste land ter wereld dat een erkenning voor duurzaam toerisme introduceerde. De eerste plaatsen die het certificaat kregen waren Trysil, Vega, Røros en Lærdal.

Nu krijgen vier nieuwe bestemmingen een plaatsje op de exclusieve lijst: Geilo, Setesdal, Svalbard (Spitsbergen) en Inderøy (De Gouden Route). De vier plaatsen hebben er jarenlang hard aan gewerkt om te voldoen aan alle strenge eisen.

Svalbard maakte indruk met het ontwikkelen van verantwoord en verrassend toerisme in de kwetsbare arctische natuur. Setesdal komt op de lijst dankzij de nadruk op culturele identiteit en het bieden van ecovriendelijke elektrische voertuigen aan gasten. Het beleid van Inderøy is dan weer gericht op lokale etenswaren en cultuur en Geilo ligt aan de voet van de twee nationale parken Hallingskarvet en Hardangervidda en doet het nodige aan de ontwikkeling van de Route 50.

Lyngenfjord, Femund Engerdal en de Lindesnes regio zijn momenteel aan de weg aan het timmeren in de hoop binnenkort ook aan de lijst toegevoegd te worden. (MS)

Noorwegen was in 2013 het eerste land ter wereld dat een erkenning voor duurzaam toerisme introduceerde. De eerste plaatsen die het certificaat kregen waren Trysil, Vega, Røros en Lærdal. Nu krijgen vier nieuwe bestemmingen een plaatsje op de exclusieve lijst: Geilo, Setesdal, Svalbard (Spitsbergen) en Inderøy (De Gouden Route). De vier plaatsen hebben er jarenlang hard aan gewerkt om te voldoen aan alle strenge eisen. Svalbard maakte indruk met het ontwikkelen van verantwoord en verrassend toerisme in de kwetsbare arctische natuur. Setesdal komt op de lijst dankzij de nadruk op culturele identiteit en het bieden van ecovriendelijke elektrische voertuigen aan gasten. Het beleid van Inderøy is dan weer gericht op lokale etenswaren en cultuur en Geilo ligt aan de voet van de twee nationale parken Hallingskarvet en Hardangervidda en doet het nodige aan de ontwikkeling van de Route 50. Lyngenfjord, Femund Engerdal en de Lindesnes regio zijn momenteel aan de weg aan het timmeren in de hoop binnenkort ook aan de lijst toegevoegd te worden. (MS)