Toeristen die een ontspannende vakantie gepland hebben naar de paradijselijke eilanden van Hawaii zullen even slikken bij het nieuws over de toestand van de stranden.

Onderzoekers aan de Universiteit van Hawaii, aan het departement van natuurlijke grondstoffen, hebben de vervuilde stranden onder de loep genomen. Het merendeel van het vuilnis bestaat uit plastieken voorwerpen of plastiekdeeltjes. Maar ook banden, boeien, containers, netten en stukken van vissersboten overspoelen de stranden.

Opvallend is dat de tsunami uit 2011 weinig te maken heeft met de hoeveelheid vuilnis. De vervuiling is voornamelijk de schuld van mensen die zonder nadenken hun troep achterlaten of in de zee werpen.

Raadpleeg het volledige onderzoek hier.

(LP)

Toeristen die een ontspannende vakantie gepland hebben naar de paradijselijke eilanden van Hawaii zullen even slikken bij het nieuws over de toestand van de stranden. Onderzoekers aan de Universiteit van Hawaii, aan het departement van natuurlijke grondstoffen, hebben de vervuilde stranden onder de loep genomen. Het merendeel van het vuilnis bestaat uit plastieken voorwerpen of plastiekdeeltjes. Maar ook banden, boeien, containers, netten en stukken van vissersboten overspoelen de stranden. Opvallend is dat de tsunami uit 2011 weinig te maken heeft met de hoeveelheid vuilnis. De vervuiling is voornamelijk de schuld van mensen die zonder nadenken hun troep achterlaten of in de zee werpen. Raadpleeg het volledige onderzoek hier.(LP)