Aan de hand van drone- en satellietbeelden schatten de parkambtenaren dat er al ruim 4.000 hectare getroffen werd door de brand. Het park, in het noordoosten van Polen, beschermt de uiterwaarden van de Biebrza-rivier. Het is ook de thuisbasis van heel wat zeldzame soorten, waaronder elanden en water- en moerasvogels.

., Getty Images
. © Getty Images

Het getroffen gebied is slecht toegankelijk, wat brandbestrijding bemoeilijkt. Door de droogte en de aard van de ondergrond kan de brand nog weken aanhouden. Volgens het nationale meteorologisch instituut IMGW-PIB wordt er ook de komende dagen geen regen verwacht.

Bosbranden zijn niet buitengewoon in de regio, maar meestal komen ze op veel kleinere schaal voor.

., Getty Images
. © Getty Images
., Getty Images
. © Getty Images
., Getty Images
. © Getty Images
Aan de hand van drone- en satellietbeelden schatten de parkambtenaren dat er al ruim 4.000 hectare getroffen werd door de brand. Het park, in het noordoosten van Polen, beschermt de uiterwaarden van de Biebrza-rivier. Het is ook de thuisbasis van heel wat zeldzame soorten, waaronder elanden en water- en moerasvogels. Het getroffen gebied is slecht toegankelijk, wat brandbestrijding bemoeilijkt. Door de droogte en de aard van de ondergrond kan de brand nog weken aanhouden. Volgens het nationale meteorologisch instituut IMGW-PIB wordt er ook de komende dagen geen regen verwacht. Bosbranden zijn niet buitengewoon in de regio, maar meestal komen ze op veel kleinere schaal voor.