Kakadu National Park ligt 250 kilometer van de stad Darwin in het noorden van Australië. Met een oppervlakte van 20.000 vierkante meter behoort het tot de grootste nationale parken ter wereld.

Het staat om twee redenen op de Unesco-werelderfgoedlijst: om de uitzonderlijk rijke fauna en flora en om de unieke cultuur. Het gebied wordt al zo'n 25.000 jaar bewoond waarvan de bewijzen te zien zijn in even oude rotstekeningen. Er leven onder andere zeekrokodillen, waterbuffels, wallaroes en verschillende zeldzame vogels.

Ook de Maguk Gorge, Gunlom Falls en Ubirr lookout - belangrijkte trekpleisters in het park - komen in de video voorbij.

Kakadu National Park ligt 250 kilometer van de stad Darwin in het noorden van Australië. Met een oppervlakte van 20.000 vierkante meter behoort het tot de grootste nationale parken ter wereld. Het staat om twee redenen op de Unesco-werelderfgoedlijst: om de uitzonderlijk rijke fauna en flora en om de unieke cultuur. Het gebied wordt al zo'n 25.000 jaar bewoond waarvan de bewijzen te zien zijn in even oude rotstekeningen. Er leven onder andere zeekrokodillen, waterbuffels, wallaroes en verschillende zeldzame vogels. Ook de Maguk Gorge, Gunlom Falls en Ubirr lookout - belangrijkte trekpleisters in het park - komen in de video voorbij.