Afgelopen twee jaar elf zeldzame tijgers in Nepal omgekomen

Bengaalse tijger © Getty Images/iStockphoto

In Nepal zijn de afgelopen twee jaar elf zeldzame Bengaalse tijgers omgekomen, waardoor de inspanningen van het land om de bedreigde soort te beschermen in het gedrang komen.

De autoriteiten deelden dit droeve nieuws mee. Het laatste dode exemplaar werd recent ontdekt toen een tijger was bezweken aan zijn verwondingen na een gevecht met een andere tijger in het Chitwan Nationaal Park, op 120 kilometer ten zuidwesten van Kathmandu, aldus parkverantwoordelijke Nurendra Aryal.

‘De tijger werd twee maanden geleden zwaargewond na een gevecht met een soortgenoot gevonden. Een team dierenartsen behandelde en verzorgde zijn wonden, maar dinsdag werd de tijger levenloos in zijn herstelverblijf aangetroffen’, verklaarde Aryal aan dpa.

Uit een telling van 2013 door de Nepalese overheid bleek dat er nog 198 in het wild levende Bengaalse tijgers waren, een stijging tegenover 2010 toen er 121 werden geteld. Ook dit jaar voerde Nepal een telling uit, maar het resultaat daarvan is nog niet bekend. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content