Nachttrein naar Oostenrijk keert niet voor eind mei terug

. © AFP

De heropstart van de nachttreinen tussen België en Oostenrijk is nog maar eens uitgesteld. De Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB mikt nu op 25 mei om weer een ‘Nightjet’ te laten rijden van Wenen naar Brussel, zo zegt ze op haar website.

De nachttreinen werden begin november stilgelegd wegens het coronavirus. De heropstart ervan werd intussen al meerdere keren uitgesteld. Eerder was er sprake van eind april, maar volgens de nieuwste planning zou pas op dinsdag 25 mei weer een ‘Nightjet’ vertrekken vanuit de Oostenrijkse hoofdstad Wenen met bestemming Brussel. De dag nadien zou de trein terugkeren naar Oostenrijk.

Ook voor een hele reeks andere nachttreinverbindingen, zoals tussen Oostenrijk en Duitsland, tussen Zwitserland en Duitsland, van en naar Italië, en van en naar Amsterdam, mikt ÖBB nu op eind mei.

De Oostenrijkse spoorwegmaatschappij lanceerde begin 2020 nachttreinverbindingen tussen Oostenrijk (Wenen en Innsbruck) en België. De verbinding met Innsbruck werd intussen afgeschaft.

Intussen werken ook anderen aan nachttreinverbindingen van en naar Brussel. Zo wil European Sleeper, waar twee Nederlandse ondernemers achter zitten, rond april 2022 starten met de verbinding Brussel-Amsterdam-Berlijn-Praag, terwijl twee Belgische ondernemers met MoonLight Express rond hetzelfde moment nachtelijke treinritten Brussel-Luik-Berlijn willen opstarten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content