Na het inchecken: beleef Nederland in het klein

Eenmaal door de paspoortcontroles wachten u nog enkele faciliteiten die nergens anders te vinden zijn.

U vindt er meer dan 75 winkels waaronder verschillende See Buy Fly belastingvrije winkels met onder andere parfums, lederwaren, elektronica en delicatessen. Het voordeel kan oplopen tot 35 procent korting op de normale prijs.

Speciaal voor de drankliefhebbers is er een wijnhandel waar de meest exclusieve wijnen, champagnes en sterke dranken worden verkocht.

Holland Boulevard

Genoeg gewinkeld? Neem dan eens een kijkje op de Holland Boulevard waar u Nederland in het klein vindt. In het House of Tulips kunt u in een oer-Hollands herenhuis van groen glas Hollandse bloemen kopen. In een Delfts Blauw ingericht restaurant kunt u genieten van de Nederlandse gerechten.

In één van de Hollandse huiskamers kunt u televisie kijken, in de eerste Airport Library ter wereld kunt u kennismaken met de Nederlandse literatuur en cultuur en de Bols Genever Experience neemt u mee naar de wereld van de beroemde Nederlandse Bols jenever en kunt u uw eigen Bols cocktail samenstellen.

Kinderen zullen zich prima vermaken in het Kids Forest, een bosachtige speeltuin en de allerkleinsten kunnen in de Schiphol Babycare Lounge voor het vliegtuig vertrekt nog even slapen in de één van de babybedjes.

Meesters uit de Gouden Eeuw

Wat de Holland Boulevard helemaal speciaal maakt is het Rijksmuseum in het klein. Er zijn tien schilderijen van beroemde Nederlandse schilders uit de Gouden Eeuw te zien en daarnaast telkens wisselende exposities met een Hollands thema.

Uit de enkel lovende reacties in het gastenboek blijkt dat de reizigers dit minimuseum bijzonder waarderen.

Ontspanning voor de vlucht

Voordat u het vliegtuig instapt kunt u nog even ontspannen met een wandeling door het Airport Park waar de passagiers gedeeltelijk binnen en gedeeltelijk buiten tot rust kunnen komen in een groene omgeving met allerlei planten, houten picknickbanken en designmeubelen bekleed met klimop.

Daarna nog een behandeling in de XpressSpa waar u zonder afspraak terecht kunt voor bijvoorbeeld een rug- of nekmassage, gezichtsbehandeling, volledige lichaamsmassage, een peeling van de voeten door garra rufa-visjes.

En dan kan de reis naar één van de meer dan 323 bestemmingen over de hele wereld écht beginnen. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content