Mythische filmstudio’s Cinecitta in Rome open voor publiek

© ImageGlobe/Filippo Monteforte

Het beroemde Romeinse filmstudiocomplex Cinecitta, waar La Dolce Vita en Gangs of New York gefilmd werden, opent de deuren voor het publiek.

Het beroemde Romeinse filmstudiocomplex Cinecitta, waar La Dolce Vita en Gangs of New York gefilmd werden, opent de deuren voor het publiek.

De expositie “Cinecitta si mostra” (“Cinecitta toont zich”) loopt tot 30 november. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om op filmsets rond te lopen, waaronder de replica’s van het 19e eeuwse Broadway uit Gangs of New York, en het bedrijvige oude Forum Romanum dat gebouwd werd voor de BBC-serie Rome.

Een replica van de Sixtijnse Kapel staat ook tentoon. De replica werd gebruikt in de film “Habemus Papam” van Nanni Moretti. In de film verzamelen de kardinalen zich om een nieuwe paus te kiezen. De film portretteert een paus die worstelt met een persoonlijke crisis wegens de vele verantwoordelijkheden die het ambt met zich meebrengt.

“Habemus Papam” zit dit jaar in de officiĆ«le competitie van het Filmfestival van Cannes, dat loopt van 11 tot 22 mei.

Cinecitta werd in 1937 gebouwd door Benito Mussolini, die films als een uiterst handig propaganda-instrument zag. Het complex, het zogenaamde Hollywood-aan-de-Tiber, beleefde haar hoogtepunt in de jaren 50 en 60 van vorige eeuw.

Een aantal internationale producties zoals “Cleopatra” met Elizabeth Taylor en Richard Burton en “Ben-Hur” met Charlton Heston werden in Cinecitta gedraaid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content