Muur van Hadrianus in de spotlights

© Hadrian's Wall Heritage Ltd

De Muur van Hadrianus wordt letterlijk in de spotlights gezet in het kader van ‘British Tourism Week 2010’.

De Muur van Hadrianus zal op 13 maart in de spotlights staan. Letterlijk dan, want de Muur zal verlicht worden over een afstand van 135 kilometer.

De befaamde muur staat in Noord-Engeland, bij de grens met Schotland. Vijfhonderd lichten, één om elke 250 meter, zullen de muur verlichten van de west- naar de oostkust. Een voor een zullen de lichten aangestoken worden. Het eerste licht zal aangestoken worden op een publiek evenement aan de Segedunum Roman Fort in Wallsend. Wanneer het dan ten slotte Carlisle bereikt, zullen de Britten dat vieren met het evenement ‘Welcoming the Light’.

Hiermee willen de Britten een spectaculaire hommage brengen aan de Muur van Hadrianus, die een overblijfsel is uit de Romeinse tijd. Sinds 1987 werd de muur erkend door Unesco als Werelderfgoed. De verlichting kadert in het programma van de ‘British Tourism Week 2010’, dat plaatsvindt van 15 tot 21 maart 2010. Dit evenement wordt voor de vierde keer georganiseerd om de belangrijke waarde en het erfgoed van Groot-Brittannië regionaal, nationaal en internationaal in de verf te zetten.

Aïsa Knockaert

Voor meer info: Illuminating Hadrian’s Wall

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content