Museum voor Natuurwetenschappen opent tentoonstelling over gif met 100 levende dieren

© Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen

In het Brusselse Museum voor Natuurwetenschappen is de nieuwe tijdelijke tentoonstelling “Gif” van start gegaan. Staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Elke Sleurs opende de tentoonstelling die bijna honderd levende giftige dieren samenbrengt.

De tijdelijk tentoonstelling Gif wil de bezoeker aan de hand van tekstpanelen, videobeelden en collectiestukken een wetenschappelijk uitleg geven over de verschillende functies die gif heeft. Gif is er namelijk niet alleen om te doden, maar ook om te genezen. Zowel in de natuur, als in ons dagelijkse leven.

“Als arts vind ik natuurlijk de wetenschappelijke en de medische kant interessant. Natuurlijke giffen komen namelijk voor in heel wat belangrijke medicaties. Denk maar aan de pijnstiller morfine die een giftige stof van de bolpapaver bevat”, vertelt staatssecretaris Sleurs, die ook actief is als gynaecologe in het UZ Gent.

Levende slangen, kikkers en spinnen

De pronkstukken zijn de vele levende giftige slangen, kikkers, spinnen en insecten zelf die veilig opgesloten zitten in 24 terraria en een lab-achter-glas waar verzorger Guillem Limia Russel de giftige dieren verzorgt. Van dinsdag tot zaterdagmiddag kan je de dierenverzorger uit Barcelona live aan het werk zien in de verzorgingsruimte. De ongewone tentoonstelling is een productie van het Spaanse Grupo Atrox en is voor het eerst buiten Spanje te bekijken. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content