Musea voor Natuurwetenschappen voortaan digitaal te bezoeken

© Belga

Het Brusselse Museum voor Natuurwetenschappen is voortaan ook digitaal te bezoeken. Internetgigant Google heeft met zijn bekende Street View-technologie opnames gemaakt in het museum.

Google heeft samen met het Museum voor Natuurwetenschappen en enkele van de grootste natuurwetenschappelijke musea ter wereld een nieuwe online belevenis gelanceerd die mensen toelaat oog in oog te komen te staan met fascinerende wezens. Bovendien kan je voortaan bladeren doorheen de meest spectaculaire verzameling van natuurlijke historie op één plek.

Vanaf nu kunnen gebruikers de mooiste natuurhistorische schatten uit 50 musea uit 16 landen online ontdekken via g.co/naturalhistory. Denk maar aan de lindercollectie in het natuurhistorisch museum in Londen, debiodiversiteitsmuurin dat van Berlijn, hetoceaanleven in dat van New York, en hier in Brussel natuurlijk dewereldberoemde Iguanodons, een van de belangrijkste dinosaurusvondsten tot nu toe.

Virtuele tour

Het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel laat bezoekers nu ook online door alle vaste zalen kuieren via Street View. En met eenGoogle Cardboarden de app van Google Arts & Culture kan je zelfs een selectie van de beste plekken bezoeken in virtual reality, onder de noemer “A short guided tour”?.

200 specimens en 4 online expo’s

Op het platform zijn zo’n 200 specimens en archiefdocumenten te zien, en 4 thematische expo’s speciaal gemaakt voor dit project: ‘Verleden, heden en toekomst: de wonderen van de evolutie‘, ‘De Iguanodons van Bernissart‘, ‘Van Sahelanthropus tot Homo sapiens: hoe zagen onze voorouders eruit?‘ en ‘Onze 250 Jaar Natuurwetenschappen‘.Je leert er de meest intrigerende museumstukken kennen, zoals de Steen van Chaleux, de Mammoet van Lier, of de ‘Sea rex’ Hainosaurus Bernardi. Verhalen worden verteld aan de hand van tekst, hogeresolutiefoto’s en video’s, in het Nederlands, Frans, Duits en Engels.

Voor scholen: Google Expeditions

Het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN), die het Museum huisvest, opent ook zijn deuren voor leerlingen via GoogleExpeditions. Via Google Expeditions en een Google Cardboard kunnen leerlingen virtuele trips beleven naar koraalriffen of naar Mars, en nu dus ook naar fascinerende plaatsen zoals musea.

Google Expeditions bevat duizenden 360-graden-panorama’s en 3D-beelden, met achtergrondinformatie en vragen die het makkelijk maken ze te integreren in het schoolcurriculum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content