MuHKA viert 25-jarig bestaan met drie tentoonstellingen

© MuKHa

Het Museum van Hedendaagse Kunst in Antwerpen bestaat dit jaar 25 jaar en om dat te vieren pakt het MuHKA uit met maar liefst drie tentoonstellingen tegelijkertijd.

Het Museum van Hedendaagse Kunst in Antwerpen bestaat dit jaar 25 jaar en om dat te vieren pakt het MuHKA uit met maar liefst drie tentoonstellingen tegelijkertijd.

“Het karakter van een collectie”, “Skyspace” en “Vrielynck î3” zijn vanaf vrijdag 7 juni toegankelijk voor het grote publiek.

“Het karakter van een collectie” is een soort van overzichtstentoonstelling van de afgelopen 25 jaar. Het museum ging daarvoor graven in zijn vaste verzameling en diepte een selectie op die typerend is en die de nadruk legt op prominente Belgische kunstenaars zoals Vaast Colson, Luc Deleu, Jan Fabre, Toon Tersas, Luc Tuymans en Panamarenko. Ook buitenlandse kunstenaars zoals James Lee Byars, Jimmie Durham en C.K. Rajan komen aan bod. Aan de tentoonstelling wordt ook een gelijknamig collectieboek gekoppeld.

Voorts kan op het dak van het MuHKA de installatie “Skyspace” van James Turrell na een maandenlange restauratie opnieuw bezocht worden. Media-kunstenaar David Blair kreeg dan weer toegang tot de Vrielynck-collectie, een verzameling van een tweeduizendtal voorwerpen uit de prehistorie van de cinema, waaraan hij zijn eigen twist mocht geven.

De drie tentoonstellingen werden geopend in aanwezigheid van burgemeester Bart De Wever en Manuel Borja-Villel, directeur van het Reina Sofia-museum in Madrid. Voor de opening organiseerde de Amerikaans-Belgische kunstenaar Alain Arias-Mission nog een “Public Poem” op de Grote Markt als cadeautje aan het museum. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content