Mount Fuji vervuild met uitwerpselen

© iStockphoto

Elk jaar beklimmen tussen juli en augustus gemiddeld 300.000 mensen de 3.776 meter hoge Fuji en zij laten overal hun gevoeg achter.

Het stinkt onder de hemel. Uitgerekend op de Japanse heilige berg Fuji bekommeren trekkers zich nauwelijks om de natuurbescherming en doen hun gevoeg gewoon aan de kant van het pad.

Na het einde van het twee maanden durende klimseizoen stoten ambtenaren van de prefectuur Shizuoka op hopen fecaliën en toiletpapier. Dat deelde de Japanse televisiezender NHK mee.

Verboden uitwerpselen achter te laten

Elk jaar beklimmen tussen juli en augustus gemiddeld 300.000 mensen de 3.776 meter hoge Fuji. Ook de plaatsing van meer toiletten de voorbije jaren bood geen oplossing voor het vanouds bekende probleem. En net op het ogenblik dat het nationaal symbool van Japan vorig jaar tot Werelderfgoed werd benoemd.

Tegen februari wil Unesco, de cultuurorganisatie van de Verenigde Naties dat Japan een plan voorlegt waarin het zich verplicht om het milieu op de berg te beschermen. “We vragen elke bergwandelaar dat hij zijn afval mee naar beneden brengt”, zei een ambtenaar. “Moeten we nu echt borden plaatsen met daarop ‘laat geen uitwerpselen achter?'” (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content