In de parade droegen de deelnemers legeruniformen uit de Tweede Wereldoorlog en reden oude tanks en andere legervoertuigen uit die tijd mee.

"Het is onze plicht en die van de jongere generaties, om aan te tonen dat onze vaders en grootvaders heldendaden hebben verricht", zei burgemeester Sergej Sobjanin.

In de parade stapten zowel geschiedenisverenigingen en militaire kadetten, als kinder- en jeugdverenigingen mee.

Op 7 november 1941 trokken de Sovjettroepen na een parade op het Rode Plein ten strijde tegen het Duitse leger, dat de Russische hoofdstad dicht was genaderd. (Belga/MS)

In de parade droegen de deelnemers legeruniformen uit de Tweede Wereldoorlog en reden oude tanks en andere legervoertuigen uit die tijd mee. "Het is onze plicht en die van de jongere generaties, om aan te tonen dat onze vaders en grootvaders heldendaden hebben verricht", zei burgemeester Sergej Sobjanin. In de parade stapten zowel geschiedenisverenigingen en militaire kadetten, als kinder- en jeugdverenigingen mee. Op 7 november 1941 trokken de Sovjettroepen na een parade op het Rode Plein ten strijde tegen het Duitse leger, dat de Russische hoofdstad dicht was genaderd. (Belga/MS)