Monte Carlo gaat varen

De Russische miljardair Roman Abramovich dacht met zijn 780 miljoen euro kostende jacht Eclipse het duurste jacht ter wereld te bezitten. Binnenkort wordt hij als het aan het de ontwerpers van Yacht Island Design ligt van zijn troon gestoten door de Streets of Monaco, een jachtschip in de vorm van Monte Carlo.

Het schip gaat vermoedelijk 830 miljoen pond kosten en bevat onder andere een kleine go kart racebaan in de vorm van het bekende racecircuit in Monte Carlo, miniatuurversies van het Monte Carlo Casino, het Hotel de Paris, La Rascasse, het Loews Hotel, verschillende zwembaden en tennisbanen, een bibliotheek, een waterval en een bar met zicht op de onderwaterwereld.

De Streets of Monaco kan 16 gasten en 70 personeelsleden huisvesten. Het centrum van het schip is het Atrium met zeven gastensuites die ieder beschikken over een eigen zitkamer, badkamer, kledingkamer, slaapkamer en balkon.

De eigenaar zelf kan vertoeven in een appartement van 450 vierkante meter verdeeld over drie verdiepingen. Voor de inrichting zochten de ontwerpers inspiratie bij de vijfsterrenhotels in Monaco.

Ontwerpers van de Britse firma Yacht Island Design hebben de tekeningen en plannen helemaal klaar. Nu is het enkel nog wachten op een miljardair die meer dan 800 miljoen euro wil neertellen om zijn eigen varende Monte Carlo te bezitten.

Maaike Schwering

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content