In De Panne, Koksijde en Nieuwpoort is het dragen van een mondmasker vanaf september enkel verplicht op drukke plaatsen. Dat beslisten de burgemeesters van Koksijde Marc Vanden Bussche (Open Vld), Nieuwpoort Geert Vanden Broucke (CD&V) en De panne Bram Degrieck (Het plan B).

Concreet houdt de regel in dat een mondmasker enkel verplicht is op plaatsen waar je de afstand van 1,5 meter niet kan garanderen. Op de dijk, in winkelstraten, in horecazaken (tot je zit) en op het openbaar vervoer blijft een mondmasker sowieso verplicht. Hiervoor volgen de burgemeesters de regelgeving van de federale overheid en de provincie. De regel gaat enkel in als de cijfers aan de Westkust goed blijven. Het is wel de bedoeling dat iedereen een mondmasker op zak heeft.

'Hiermee willen we onze eigen inwoners, tweedeverblijvers en toeristen een duidelijk toekomstperspectief bieden. Op 1 september gaan de scholen weer van start en zwaaien we de zomervakantie uit, een moment waarop het dus weer wat kalmer wordt aan de Westkust. Het heeft dan geen zin meer om het dragen van een mondmasker overal te blijven verplichten', zegt burgemeester van Koksijde Marc Vanden Bussche. De gemeentebesturen van De Panne, Koksijde en het stadsbestuur van Nieuwpoort zullen tijdig meer details communiceren over welke plaatsen zij specifiek als druk beschouwen.

In De Panne, Koksijde en Nieuwpoort is het dragen van een mondmasker vanaf september enkel verplicht op drukke plaatsen. Dat beslisten de burgemeesters van Koksijde Marc Vanden Bussche (Open Vld), Nieuwpoort Geert Vanden Broucke (CD&V) en De panne Bram Degrieck (Het plan B). Concreet houdt de regel in dat een mondmasker enkel verplicht is op plaatsen waar je de afstand van 1,5 meter niet kan garanderen. Op de dijk, in winkelstraten, in horecazaken (tot je zit) en op het openbaar vervoer blijft een mondmasker sowieso verplicht. Hiervoor volgen de burgemeesters de regelgeving van de federale overheid en de provincie. De regel gaat enkel in als de cijfers aan de Westkust goed blijven. Het is wel de bedoeling dat iedereen een mondmasker op zak heeft.'Hiermee willen we onze eigen inwoners, tweedeverblijvers en toeristen een duidelijk toekomstperspectief bieden. Op 1 september gaan de scholen weer van start en zwaaien we de zomervakantie uit, een moment waarop het dus weer wat kalmer wordt aan de Westkust. Het heeft dan geen zin meer om het dragen van een mondmasker overal te blijven verplichten', zegt burgemeester van Koksijde Marc Vanden Bussche. De gemeentebesturen van De Panne, Koksijde en het stadsbestuur van Nieuwpoort zullen tijdig meer details communiceren over welke plaatsen zij specifiek als druk beschouwen.