De piepkleine stadstaat Monaco aan de Franse Côte d'Azur wil uitbreiden door zes hectare land aan de Middellandse Zee te ontrukken.

De plannen werden gisterenavond ontvouwd in Monaco. Het uitverkoren gebied bevindt zich tussen een natuurreservaat en een oppervlakte met onderwatergrotten. Bedoeling is om op het nieuwe gebied luxewoningen voor internationale donoren neer te zetten.

Het miljardenproject moet in 2024 afgewerkt zijn. Alleen al voor het fundament in zee wordt uitgegaan van een kost van één miljard euro. Tot 23 juli kunnen investeerders een bod uitbrengen.

Een nog megalomaner project was in 2008 op de klippen gelopen door de economische crisis en tegenkanting van milieubeschermers.

Monaco is momenteel na het Vaticaan de kleinste stadstaat met een grootte van ongeveer twee vierkante kilometer. (DPA/KVDA)

De piepkleine stadstaat Monaco aan de Franse Côte d'Azur wil uitbreiden door zes hectare land aan de Middellandse Zee te ontrukken. De plannen werden gisterenavond ontvouwd in Monaco. Het uitverkoren gebied bevindt zich tussen een natuurreservaat en een oppervlakte met onderwatergrotten. Bedoeling is om op het nieuwe gebied luxewoningen voor internationale donoren neer te zetten. Het miljardenproject moet in 2024 afgewerkt zijn. Alleen al voor het fundament in zee wordt uitgegaan van een kost van één miljard euro. Tot 23 juli kunnen investeerders een bod uitbrengen. Een nog megalomaner project was in 2008 op de klippen gelopen door de economische crisis en tegenkanting van milieubeschermers. Monaco is momenteel na het Vaticaan de kleinste stadstaat met een grootte van ongeveer twee vierkante kilometer. (DPA/KVDA)