Modern en stijlvol design voor The Hotel

The Hotel, het voormalige Brussels Hilton, zal worden heringericht door GCA, een Spaans architectenbureau van wereldfaam.

The Hotel, het voormalige Brussels Hilton, zal worden heringericht door GCA, een Spaans architectenbureau van wereldfaam.

Het hotel aan de Waterloolaan werd in februari overgenomen door de Zweedse vastgoedgroep Pandox AB, die er een premium segment hotel van gaat maken met moderne en stijlvolle elegantie als rode draad.

Binnenkort wordt gestart met de complete renovatie van de 433 kamers, die een revolutionaire nieuwe indeling en contemporaine look krijgen waarbij alles er op gericht is om de gasten zich optimaal op hun gemak te laten voelen.

Spaans design

De keuze voor het architectenbureau dat The Hotel onder handen mag nemen is gevallen op het Spaanse ‘GCA Arquitectes Associates‘. Achter deze naam staat een team van architecten en designers die al ruim twintig jaar met succes wereldwijd projecten uitvoeren op gebied van architectuur en binnenhuisinrichting.

Op het palmares van GCA staat een indrukwekkende lijst van oa hotels, winkelcentra en kantoorgebouwen in wereldsteden zoals New York, Londen, Parijs en Dubai. Stuk voor stuk succesvolle projecten waardoor ze in hun vakgebied een internationale reputatie hebben opgebouwd.

Renovatie van de kamers

Alle 433 kamers zullen volledig worden gerenoveerd en heringericht door GCA. Wat opvalt in het ontwerp voor de nieuwe kamers is de revolutionaire indeling. Het traditionele bureau verdwijnt en maakt plaats voor een lange zetel langs het raam waar een schuifbare tafel voor staat.

De badkamer wordt met lamellen gescheiden van de rest van de kamer. Dit geeft een ruim gevoel en bovendien kan je met open lamellen zelfs vanuit de badkamer van het prachtige uitzicht op de stad genieten.

Tijdens de renovatiewerken blijft het hotel gewoon open voor haar gasten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content