M&M’s opent megastore in Londen

De eerste Europese winkel van M&M’s is een heus entertainmentcentrum.

Vorige week woensdag ging in Londen de eerste Europese winkel van M&M’s open op Leicester Square. Naast chocolade biedt de winkel aan de voet van het W Hotel ook merkproducten onder het M&M’s-logo aan, van kleding en beddengoed tot keukengerei en juwelen.

De megastore omvat ruim 3250 vierkante meter, verspreid over vier verdiepingen. Bezoekers wachten onder meer een enorme Wall of Chocolate, waar u op basis van 22 kleuren uw eigen chocolademix kunt samenstellen, een dubbeldekbus uit 1963 en grote interactieve schermen. Met de chocoladesnoepjes werd ook een kroonluchter en een Union Jack-vlag gemaakt.

Voorts kan de bezoeker in de ‘special viewing room’ een glimp opvangen van de M&M’s Mixologists. Ook een ontmoeting met de bekende M&M’s personages Red, Yellow, Blue, Orange en Miss Green behoort tot de mogelijkheden.

Het Amerikaanse chocolademerk wordt in meer dan honderd landen verdeeld en is ruim 1,95 miljard euro waard. Eigenaar Marc Inc. investeerde naar verluidt ruim 11,3 miljoen euro in het Londense project, dat jaarlijks zo’n vier à vijf miljoen bezoekers zal ontvangen. De eerder geopende M&M’s-winkels in Las Vegas, Orlando en New York lokken samen meer dan tien miljoen bezoekers per jaar.

Olympische Spelen

Ook de Londense burgemeester Boris Johnson was aanwezig op de opening. Niet alleen zijn met de megastore honderdtachtig banen gemoeid, met het oog op de Olympische Spelen volgend jaar wil de stad ook nieuwe projectontwikkelaars en buitenlandse bedrijven aantrekken.

Bovendien bevindt Leicester Square zich in de West End, waar momenteel een Olympische vernieuwingsoperatie aan de gang is. Investeringen ter waarde van bijna 21 miljoen euro moeten de drukbezochte uitgaansbuurt klaarstomen voor de toekomst.

(JJ)

De M&M’s World Store op Leicester Square is dagelijks geopend van 10u tot 24u, op zondag van 12u tot 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content