Mini-Europa krijgt plaats in NEO-project op Heizel, Océade nog twee jaar open

© Belga

Goed nieuws voor Mini-Europa en Océade: het miniaturenpark krijgt een plek binnen het op de Heizel geplande shopping- en entertainmentpark NEO. Het waterpretpark Océade blijft zeker tot oktober 2018 open.

Er is een akkoord bereikt over de toekomst van Mini-Europa en Océade op de Heizelvlakte. Het miniaturenpark Mini-Europa krijgt een plek binnen het op de Heizel geplande shopping- en entertainmentpark NEO. Het waterpretpark Océade blijft zeker tot oktober 2018 open.

Voor Mini-Europa wordt een volledige renovatie in het vooruitzicht gesteld naar aanleiding van de integratie in NEO. “Dankzij dit goede nieuws kunnen we de activiteit op de site garanderen, met het oog op nieuwe attracties die in het NEO I-project gepland zijn”, zegt Yvan Mayeur, burgemeester van de stad Brussel.

Het waterpretpark Océade krijgt geen plaats in NEO. “Het ging erom de agenda’s zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen, zodat Océade zo lang mogelijk kan blijven zonder de start van de werken van het NEO I-project te hinderen”, zegt Philippe Close, Brussels schepen en voorzitter van Brussels Expo, daarover.

“Ik ben blij dat ik het personeel kan vertellen dat het langer aan de slag kan blijven”, reageert Thierry Meeùs, de topman van zowel Mini-Europa als Océade.

Het akkoord werd gesloten tussen de beide pretparken, Brussels Expo en het consortium Unibail-Rodamco-CFE-Besix (dat instaat voor de bouw van NEO).

“Dankzij dit akkoord kunnen we het aanbod aan indoor- en outdooractiviteiten (dat binnen NEO gepland is, red.) vervolledigen”, klinkt het nog. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content