Er gingen in het algemeen minder buitenlandse toeristen naar het Alpenland op vakantie afgelopen winter: het aantal overnachtingen daalde met 3,8 procent. Er was weinig sneeuw, maar wellicht speelt ook de nadelige wisselkoers van de Zwitserse frank een rol. Het binnenlandse overnachtingstoerisme steeg wel met 0,5 procent. De hotels telden in totaal 15,4 miljoen overnachtingen tussen november en april.

De Duitsers zijn de belangrijkste doelgroep voor de Zwitserse toeristische sector. Zij boekten 9,8 procent minder overnachtingen. Het aantal Russische toeristen dat overnachtte, dikwijls in de chiquere skistations, gleed met 21,5 procent de dieperik in. Vanuit Azië was er wel een toename met 2,1 procent, vooral onder impuls van India.

Het statistiekbureau gaf ook afzonderlijke cijfers vrij voor de maand april. Daar springen de Belgische cijfers er pas echt uit. Liefst 27 procent minder overnachtingen van Belgische toeristen werden er in die maand geteld in de Zwitserse hotels en kuuroorden. Vanuit onze buurlanden Frankrijk (+2,7 pct) en Nederland (+14,4 procent) was er in dezelfde maand een toename. (Belga)

Er gingen in het algemeen minder buitenlandse toeristen naar het Alpenland op vakantie afgelopen winter: het aantal overnachtingen daalde met 3,8 procent. Er was weinig sneeuw, maar wellicht speelt ook de nadelige wisselkoers van de Zwitserse frank een rol. Het binnenlandse overnachtingstoerisme steeg wel met 0,5 procent. De hotels telden in totaal 15,4 miljoen overnachtingen tussen november en april. De Duitsers zijn de belangrijkste doelgroep voor de Zwitserse toeristische sector. Zij boekten 9,8 procent minder overnachtingen. Het aantal Russische toeristen dat overnachtte, dikwijls in de chiquere skistations, gleed met 21,5 procent de dieperik in. Vanuit Azië was er wel een toename met 2,1 procent, vooral onder impuls van India. Het statistiekbureau gaf ook afzonderlijke cijfers vrij voor de maand april. Daar springen de Belgische cijfers er pas echt uit. Liefst 27 procent minder overnachtingen van Belgische toeristen werden er in die maand geteld in de Zwitserse hotels en kuuroorden. Vanuit onze buurlanden Frankrijk (+2,7 pct) en Nederland (+14,4 procent) was er in dezelfde maand een toename. (Belga)