Middeleeuwse zomer in Brugge

© Nuit de Blanche

Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze overnacht hebben waar koningspaar Albert en Paola zijn huwelijksnacht doorbracht en waar Winston Churchill te gast was. U wel, nadat u overnacht hebt in B&B Nuit Blanche.

Waar

Brugge

Waarom

Moods van 24 juli tot 6 augustus : Filip Kowlier, Orquesta Tipica Fernández Fierro en Hindi Zahra brengen met allerlei muziekstijlen tijdens 8 concertavonden sfeer in de Brugse binnenstad.

Middeleeuwse zomer in Brugge
© Nuit de Blanche

Iets later, van 31 juli tot 9 augustus, kunnen liefhebbers van klassieke oude muziek in Brugge terecht tijdens het Musica Antiqua festival.

B&B

Nuit Blanche. Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze overnacht hebben waar koningspaar Albert en Paola zijn huwelijksnacht doorbracht en waar Winston Churchill te gast was. U wel, nadat u overnacht hebt in B&B Nuit Blanche.

Middeleeuwse zomer in Brugge
© Nuit Blanche

Maar dat is zeker niet de enige reden waarom een verblijf in deze B&B zo speciaal is. Het typisch Brugse pand ligt op een van de mooiste plekjes in de stad: tegen de Bonifaciusbrug, ook wel liefdesbrug genoemd, en met zicht op de O.-L.-Vrouwekerk en het Gruuthusepaleis.

Zodra u de B&B binnengaat, stapt u terug naar de tijd van de middeleeuwen: imposante schouwen, houten balkenplafonds, glas-in-loodramen, luiken voor de ramen en statige houten bedden.

Middeleeuwse zomer in Brugge
© Nuit de Blanche

Toch krijgt u er alle moderne voorzieningen: een fraaie badkamer, minibar en geen gewone televisie, maar een beamer.

Schilder David De Graef is eigenaar van de B&B, de gasten kunnen bij zijn atelier naar binnen gluren terwijl hij zijn fantasierijke schilderijen maakt. Nog een voorrecht van de gasten is ’s avonds het exclusieve gebruik van de romantische ommuurde tuin.

Middeleeuwse zomer in Brugge
© Nuit de Blanche

Nuit Blanche telt twee kamers: de gotische Pasionaria en de middeleeuwse Lune de miel. U overnacht er voor respectievelijk 175 en 195 euro, inclusief ontbijt dat u in uw eigen kamer of in het atelier van David De Graef gebruikt. En ook het ontbijt is hier niet gewoon, maar een dagelijks wisselend driegangenontbijt. (MS)

B&B Nuit Blanche, Groeninge 2, 8000 Brugge, 0494 40 04 47,

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content