Mick Jagger toerismeambassadeur voor het Amazonewoud

De Madre de Dios regio in het zuidoosten van Peru is ongeveer net zo groot als Portugal, maar er wonen slechts 100.000 mensen. De Madre de Dios behoort tot de grootste beschermde natuurgebieden ter wereld. Er leven dieren zoals jaguars die een groot territorium nodig hebben.

Het is ook het leefgebied van verschillende inheemse stammen die het contact met de buitenwereld zoveel mogelijk mijden.

De grootste bedreiging voor het gebied is de aanleg van de Interoceanic Highway van de Braziliaanse kust naar het zuiden van Peru, illegale goudwinning waardoor ieder jaar 20.000 hectare van het regenwoud verdwijnt en de illegale houtkap.

Mick Jagger zal als ambassadeur gaan helpen met het beschermen van het gebied tegen deze illegale praktijken en tegen de industriële ontwikkeling. Ook zal hij de wereld gaan wijzen op de schoonheid en het belang van dit deel van het Amazonewoud.

Tijdens de officiële ceremonie kreeg Jagger allerlei cadeaus van de inheemse bewoners waaronder een heilige mantel die normaal enkel gedragen mag worden door de belangrijkste stamhoofden. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content