Michelin lanceert in februari 2010 een gids 'Vacances au vert', die 250 ongebruikelijke bestemmingen in Frankrijk voorstelt, middenin de natuur. Het idee 'ecotoerisme' is ondertussen niet meer nieuw, maar de inhoud van deze gids is dat wel.

De gids geeft adressen aan waar toeristen kunnen overnachten, midden in de natuur. De Michelin ecogids toont ons opnieuw de charme van activiteiten in open lucht, het eten van bioproducten en het leert ons verantwoord aan lokaal toerisme doen. Het gaat hierbij om verblijfplaatsen voor elke smaak en elk budget. Een nieuwigheidje zijn de drie uitgevonden iconen om bepaalde kwaliteiten te meten, namelijk de schoonheid en rust van de omgeving, respect voor het milieu en het comfort.

'Back to basics' is opnieuw in de mode. Kamperen is populairder geworden dan hotelverblijven. Kamperen biedt de oplossing voor de nood aan avontuur en een gevoel van vrijheid.

Aïsa Knockaert

Te koop vanaf februari 2010

Prijs: 17,95 euro

Michelin lanceert in februari 2010 een gids 'Vacances au vert', die 250 ongebruikelijke bestemmingen in Frankrijk voorstelt, middenin de natuur. Het idee 'ecotoerisme' is ondertussen niet meer nieuw, maar de inhoud van deze gids is dat wel. De gids geeft adressen aan waar toeristen kunnen overnachten, midden in de natuur. De Michelin ecogids toont ons opnieuw de charme van activiteiten in open lucht, het eten van bioproducten en het leert ons verantwoord aan lokaal toerisme doen. Het gaat hierbij om verblijfplaatsen voor elke smaak en elk budget. Een nieuwigheidje zijn de drie uitgevonden iconen om bepaalde kwaliteiten te meten, namelijk de schoonheid en rust van de omgeving, respect voor het milieu en het comfort. 'Back to basics' is opnieuw in de mode. Kamperen is populairder geworden dan hotelverblijven. Kamperen biedt de oplossing voor de nood aan avontuur en een gevoel van vrijheid. Aïsa Knockaert Te koop vanaf februari 2010 Prijs: 17,95 euro