De Amerikaanse miljardair Leonard Lauder heeft een collectie van 78 kunstwerken met een geschatte waarde van een miljard dollar geschonken aan het Metropolitan museum van New York.

De collectie, die vergaard werd over een periode van veertig jaar, is "een van de belangrijkste in de wereld", zo meldt het museum. Volgens het museum zal deze "buitengewone gift" voor een transformatie van het museum zorgen.

De geschonken collectie omvat onder meer 33 werken van Pablo Picasso, 17 van Georges Braque, 14 van Juan Gris en 14 van Fernand Léger.

De tachtigjarige Leonard Lauder is de zoon van Joseph en Estée Lauder, mede-oprichters van de multinational Estée Lauder Inc, gespecialiseerd in schoonheidsproducten. (Belga/MS)

De Amerikaanse miljardair Leonard Lauder heeft een collectie van 78 kunstwerken met een geschatte waarde van een miljard dollar geschonken aan het Metropolitan museum van New York. De collectie, die vergaard werd over een periode van veertig jaar, is "een van de belangrijkste in de wereld", zo meldt het museum. Volgens het museum zal deze "buitengewone gift" voor een transformatie van het museum zorgen. De geschonken collectie omvat onder meer 33 werken van Pablo Picasso, 17 van Georges Braque, 14 van Juan Gris en 14 van Fernand Léger. De tachtigjarige Leonard Lauder is de zoon van Joseph en Estée Lauder, mede-oprichters van de multinational Estée Lauder Inc, gespecialiseerd in schoonheidsproducten. (Belga/MS)