Liefhebbers van de slapstick moeten zich op 24 mei naar Brighton spoeden, want daar vindt tijdens het Brighton Festival de grootste taartsmijtpartij te wereld plaats.

Er hebben zich voor het spektakel al meer dan 163 deelnemers aangemeld, maar naar het zich laat aanzien zal dat aantal de driehonderd ruim gaat passeren.

Het Brighton Festival dat van 3 tot en met 25 mei in de Engelse badplaats Brighton plaats vindt is het allergrootste evenement in zijn soort in heel Engeland.

Mijlpaal

Dit jaar wordt het voor de 42ste keer gehouden en het is inmiddels een belangrijke mijlpaal in de culturele kalender. Het Festival van de 'city by the sea' presenteert een internationale mix van exclusieve evenementen, waaronder 12 premières.

Het Festival gaat er prat op vindingrijk en vernieuwend te zijn. Dat blijkt ook wel uit het programma op de speciale festivalsite, waarop veel meer staat dan de taartensmijterij op de 24ste.

Victoriaans erfgoed

Brighton ligt aan de Engelse zuidkust en biedt een mix van Victoriaans cultureel erfgoed, shopping, uitgaan, beach fun en het hele jaar door veel evenementen. Not to be missed: de oriëntaalse pracht van het Royal Pavilion, 'the Lanes': de kleine straatjes vol boetieks, antiek- en snuisterijwinkeltjes.

Meer informatie

Visit Brighton

Brighton Festival

Liefhebbers van de slapstick moeten zich op 24 mei naar Brighton spoeden, want daar vindt tijdens het Brighton Festival de grootste taartsmijtpartij te wereld plaats.Er hebben zich voor het spektakel al meer dan 163 deelnemers aangemeld, maar naar het zich laat aanzien zal dat aantal de driehonderd ruim gaat passeren. Het Brighton Festival dat van 3 tot en met 25 mei in de Engelse badplaats Brighton plaats vindt is het allergrootste evenement in zijn soort in heel Engeland. MijlpaalDit jaar wordt het voor de 42ste keer gehouden en het is inmiddels een belangrijke mijlpaal in de culturele kalender. Het Festival van de 'city by the sea' presenteert een internationale mix van exclusieve evenementen, waaronder 12 premières. Het Festival gaat er prat op vindingrijk en vernieuwend te zijn. Dat blijkt ook wel uit het programma op de speciale festivalsite, waarop veel meer staat dan de taartensmijterij op de 24ste. Victoriaans erfgoedBrighton ligt aan de Engelse zuidkust en biedt een mix van Victoriaans cultureel erfgoed, shopping, uitgaan, beach fun en het hele jaar door veel evenementen. Not to be missed: de oriëntaalse pracht van het Royal Pavilion, 'the Lanes': de kleine straatjes vol boetieks, antiek- en snuisterijwinkeltjes. Meer informatieVisit BrightonBrighton Festival